Thursday 21 September 2017

ZÁPISKY Z OSTROVA #4 | V Santa Cruz rozhodně zajděte na trh!

Jedním z mých prvních výletů po Tenerife byl právě ten do Santa Cruz. Tam nás naše švédská kamarádka Klara zavedla na místní obrovský trh, známý také jako Mercado De Nuestra Seňora De Africa. 


One of my first trips on Tenerife was the one to Santa Cruz. There, our Swedish friend Klara took us to the local giant market, also known as Mercado De Nuestra Señora De Africa.





Pokud hodláte strávit nějaký čas v hlavním městě ostrova, rozhodně musíte jeden den zajít prozkoumat tohle místo, kde se navíc můžete i najíst za pěknou cenu a hlavně dostanete jídlo z čerstvých surovin. Pozor ale na to, který den se na trh vydáte, jelikož v pondělí je zavřeno. Zbytek týdne tam můžete zaskočit kdykoliv mezi devátou hodinou ranní a půl třetí odpoledne. Celý komplex najdete na adrese Av. de San Sebastián, 51 v Santa Cruz de Tenerife. 


If you are going to spend some time in the capital of the island, you definitely have to go for a day exploring this place, where you can also eat at a good price and especially fresh food. But beware of which day you go to the market as it is closed on Monday. It is open the rest of the week between 9:00 AM and 3:00 PM. The whole complex is located at Av. de San Sebastián, 51 in Santa Cruz de Tenerife.




Vstup do samotného areálu je zdarma, ale jsem si jistá, že vaše peněženky zapláčou a vy si odnesete spoustu skvělých výrobků, suvenýrů, exotických druhů ovoce, koření, čajů a hlavně plné žaludky. My jsme si prvně prošly celý trh i jeho okolí, koupily si nějaké koření a čaje, zastavily se na chviličku u Klářiné známé, která je náhodou i majitelkou rybárny, což nám umožnilo vyzkoušet i skvělé jídlo a pití. A nakonec jsme si sedly do restaurace s rybími specialitami, kde jsme si daly oběd. 

Entrance to the campus is totally free, but I'm sure your wallets will cry and you will be leaving with a bag full of a great products, souvenirs, exotic fruits, spices, teas and especially with full stomachs. We first went through the market and its surroundings, bought some spices and teas, stopped for a while at Klara's friend, who is also the owner of the fishing, which allowed us to try out great food and drink. Finally, we sat in a fish restaurant where we had lunch.






Salpicón de marisco


V některých obchůdcích jde platit kartou, pokud se dostanete nad částku 5, ale rozhodně vám doporučuji si s sebou vzít i hotovost. 


In some shops you pay with card if you get over 5€, but I definitely recommend you take some cash too.








Všichni lidé na trhu jsou neskutečně milí, takže se určitě nebojte komunikovat, pokud umíte alespoň trošku španělsky. Co se ale na tomto trhu nedělá je smlouvání. Na to rovnou zapomeňte. Já osobně to nemám ráda nikde, ale vím, že spousta lidí to na takovýchto místech zkouší. 

All the people in the market are incredibly nice, so do not be afraid to communicate with them if you speak at least a little Spanish. But what you should not do on this market is bargaining. Just forget about it. I personally do not like it anywhere, but I know that a lot of people are trying to do it in such places.


Ceviche


Jsem moc ráda, že jste dočetli až sem a pokud máte další dotazy, nebo jakýkoliv jiný poznatek k článku, dejte mi je vědět dolů do komentářů. Uděláte mi tím radost.

0 comments:

Post a Comment

Chceš být v podcastu?

Contact Me
Tereza Hrubá
If you can dream it, you can do it.
Ostrava, Czech republic