Saturday 27 August 2016

#TervAnglii Day 3 [Oxford]
Všem přeji krásný státní svátek a ať už jste doma, v práci nebo někde na výletě, tak doufám, že máte skvělý den. Mně se konečně podařilo zprovoznit laptop, takže vám přináším další pokračování našeho anglického výletu. A tentokrát to je OXFORD část.

I wish you all a nice holiday and whether you were at home, at work or on a trip somewhere, I hope you had a great day. I finally managed to launch a laptop, so I bring you the continuation of our England trip. And this time it is OXFORD.




Radcliffe Camera




Do Oxfordu jsme jely přímo z Bradavic. Opět nás tam vezl náš SUPERCUTE řidič a během cesty nám ukazoval spoustu krásných míst, díky čemuž nám cesta rychle utekla. Protože byla sobota, tak byl Oxford trošku zaautován, ale nakonec jsme se nějak vymotaly a naše první kroky vedly do pizzerie (hlad je nejlepší pán).


We went to Oxford straight from Hogwarts. Again, we drove there and our supercute driver showed us, during the trip, so many beautiful places. It made our way quickly fled. Since it was Saturday, and the Oxford was overcrowded by cars, but we somehow stumbled and our first steps led to a pizzeria (hunger is the best guide).




Byla to mňamka, která nám pomohla přežít zbytek výletu a doplnila nám alespoň částečně energii. Ale co musím zmínit jsou záchody v téhle pizzerii. Museli jste jít šíleně daleko někam do sklepa, přísahám, že tam bylo tak 7 šipek, které vás navigovali až k cíli a díky bohu pak i šipky s nápisem "OUT".

It was jummy and it helped us to survive the rest of the trip and we added at least partly energy. But what I have to mention are the toilets in this pizzeria. You had to go somewhere far away madly into the cellar, I swear there were 7 and more arrows that you navigated to the target and then thank God there were also arrows with the word "OUT".


Náš cíl byl Christ Church college, ale po cestě nám zkřížilo cestu spoustu nádherných budov/míst (jako už zmíněná Radcliffe Camera, Kostel Panny Marie nebo třeba Oxfordské muzeum).

Our target was Christ Church college, but along the way we found out a lot of beautiful buildings / sites (as already mentioned Radcliffe Camera, St. Mary's Church or even the Oxford Museum).


Mapa pomohla
The map helped us a lot





Musím říct, že bych tam šla studovat hned, je to tam nádherné, dýchá to tam krásnou záhadnou atmosférou a jsem si jistá, že každý den můžete jít objevovat nějaké nové zákoutí nebo uličku.

I must say that I would love to study there, it's wonderful town, breathes there a beautiful mysterious atmosphere and I am sure that every day you can go to discover some new landscapes or aisle.





Přesně tak šťastně jako vypadám na této fotce jsem se i cítila
I felt just as happy as I look at this picture

Jedna s mamčou (fotil nějaký kolem jdoucí)



One with my mum (a photo by passerby)







Nakonec jsme zamířily do obchůdků, kde jsem nakoupily pohledy, magnetky, všelijaké další blbůstky pro přátele a příbuzenstvo a já si pořídila mikču. A když už jsme u těch obchůdků, tak jsme navštívily i nádherné knihkupectví!

Finally, we headed to the shops, where we bought postcards, magnets, all sorts of other stuff for friends and relatives, and I bought a nice jumper. And while we're at the shops, we also visited the wonderful bookstore!


Hned bych se tam nastěhovala. Samozřejmně, že jsem si koupila knihu

I moved there immediately. Of course, I bought a book

U téhle restaurace jsme měli sraz s řidičem
At this restaurant we met with our driver
Tenhle rozvoz pizzy mi přišel prostě hrozně roztomilý
This pizza errand-boys I arrived just too cute
Tam bych jezdila na kole i já
There, I ride a bike too


Tak to je vše z našeho oxfordského dobrodružství a já se na vás budu těšít zase příště u pokračování - tentokrát z Londýna. 


So it's all of our adventure in Oxford, and I'll look forward to you next time - this time from London. 

Jsem moc ráda, že jste dočetli až sem a pokud máte další dotazy, nebo jakýkoliv jiný poznatek k článku, dejte mi je vědět dolů do komentářů. Uděláte mi tím radost.

0 comments:

Post a Comment

Chceš být v podcastu?

Contact Me
Tereza Hrubá
If you can dream it, you can do it.
Ostrava, Czech republic