Tuesday 7 November 2017

ZÁPISKY Z OSTROVA #11 | Kam na nejhezčí pláž severní Tenerife?

Ahojky všichni, doufám, že se máte lépe než já, protože zrovna ležím v posteli a léčím se z nějaké nemoci/nachlazení, nebo bůh ví čeho. Piju už pátý čaj se zázvorem a medem a u toho pěkně poslouchám bušení deště na střechu! Nejraději bych za ten vykřičník napsala srdíčko, ale nechci být infantilní, tak si ho tam jen představujte. Je vlastně perfektní chvilka k tomu, abych si vzala laptop, napila se toho pátého čaje a sepsala vám tip na krásný výlet za tou nejkrásnější pláží, která se nachází na severu Tenerife.


Hello everyone, I hope you are better than me, because I'm just in bed and I'm treating myself for some illness/cold, or God knows what. I drink the fifth tea with ginger and honey, and I listen to the noise of rain on the roof! I would love to write a heart for that exclamation mark, but I do not want to be infantile, so just imagine it. It's actually a perfect moment to take my laptop, sip the fifth tea and write a tip for a beautiful trip to the most beautiful beach in the north of Tenerife.





Náš malý roadtrip začal s výhledem na hory, které byly zahaleny mlhou a my chvilku přemýšleli, že náš cíl cesty změníme. Nakonec jsme se ale shodli na tom, že se to snad vybere a zkusíme štěstí i tak. Původně měla být první zastávka na vyhlídce Cruz del Carmen, ale kvůli počasí jsme to prohodili a prvně vyrazili na Playa del Benijo, která bude i hlavním tématem tohoto článku. 

Our little roadtrip started out with a view of the mountains that were covered with fog and we thought for a moment that we would change our destination. In the end, however, we agreed that it will get better and we would try our luck. Originally, it was supposed to be the first stop on the Cruz del Carmen, but due to the weather, we changed it and first set out on Playa del Benijo, which will be the main theme of this article.



Rovnou jsem vám sem hodila mapu, podle které jde vidět, že cesta ze Santa Cruz na pláž trvá necelou hodinku, ale počítejte raději s tím, že budete potřebovat víc času, protože my si asi každých deset minut dělali fotící přestávky. Cesta totiž vede přes Parque de Anaga, musíte projet skrz horu a ty výhledy stojí opravdu za to! 

I have just put a map here showing you that the trip from Santa Cruz to the beach takes less than an hour, but you'd rather have to count with more time because we were taking photo-breaks every ten minutes. The path leads through the Parque de Anaga, you have to go through the mountain and the views are really worth it!



Přístup na pláž je bez auta trochu složitější, jelikož autobusy tam jezdí snad jen 2x denně, takže určitě doporučuji si někde půjčit auto, protože je to rozhodně pohodlnější. 


The access to the beach is a bit more complicated as the buses run only twice a day, so I definitely recommend to rent a car somewhere because it is definitely more comfortable.






Nejvíc mě stejně překvapilo to, že v jednu chvilku jsme pomalu nasazovali zimní čepice a v tu druhou se mohli koupat v moři. To je prostě Tenerife. 


Most surprised was the fact that at one point we slowly put on winter hats and in the other we could swim in the sea. It's just Tenerife.






Pojďme už ale konečně k fotkám z pláže, která mě naprosto okouzlila. A víte co? Dokonce ten den ani nepařilo nějak extrémně sluníčko, takže jsem si tam pěkně hověla na tom černém písku, poslouchala moře a cítila se jako na dovči. 


Let's finally get to the photos from the beach, which is just magical. And you know what? That day did not even shine the sun verry much, so I was just  sitting on the black sand, listening to the sea and feeling as if I was on holidays.














Podle mě tahle pláž určitě stojí za výlet, už jen proto, jak krásné a klidné místo to je, nenarazíte tam na tlupy turistů a dokonce si odtud odnesete i super fotky na instagram. Jen ten přístup je trošku náročný. Musíte sejít docela dlouhé schody, což by samo o sobě nebylo tak hrozné, ale představte si pak tu cestu na zpět. Je tedy lepší se tam vydat v den, kdy není zrovna 30 stupňů, stejně jako jsme to udělali my.


I think this beach is definitely worth a trip, just because it's a beautiful and quiet place, it's not overcrowded by tourists and you can even take beautiful pictures for your instagram feed. Only that approach is a bit difficult. You have to go down quite a long stairs, which in itself would not be so bad, but imagine the way back. It is better to go there on a day when it's not exactly 30 degrees, just as we did.

Jsem moc ráda, že jste dočetli až sem a pokud máte další dotazy, nebo jakýkoliv jiný poznatek k článku, dejte mi je vědět dolů do komentářů. Uděláte mi tím radost.

0 comments:

Post a Comment

Chceš být v podcastu?

Contact Me
Tereza Hrubá
If you can dream it, you can do it.
Ostrava, Czech republic