Saturday 4 February 2017

COFFEE & FOODIE TIPS | Vinný sklep U Mostu

Ani nevíte jak mě baví pro vás psát tyto články. Připadá mi pak, že vám alespoň něco praktického přináším a přesně takové články chci psát! Doufám tedy, že vás tady edice bude bavit minimálně tak jako mě. Dneska jsem si pro vás připravila trošku jiné místo v tom, že tam neseženete ani kávu, ani jídlo ve stylu obědu či večeře. I tak je to ale jedno z mých nejoblíbenějších míst v Ostravě. Mluvím o Vinném sklepě U Mostu.


You have no idea how much I like to write these articles for you. It seems, then, that I at least bring something practical to you and it is exactly what I want to write for you! So I hope that you will enjoy this edition at least as much as I do. Today I have prepared for you a little bit different place where you can not get neither coffee nor food - lunch or dinner. Even so, this is one of my favorite places in Ostrava. I'm talking about Vinný sklep U Mostu.





Jedná se o útulné místo v centru Ostravy, které z venku vypadá jako malinkatý podnik, ale zdání klame. Když totiž vejdete dovnitř, odkryje se vám prostor se čtyřmi místnostmi, kdy v každé máte spoustu možností, kam se posadit. Vinný sklep U Mostu se, jak název napovídá, nachází hned vedle Mostu Miloše Sýkory (viz. mapa).

It is a cozy place in the city center, which from the outside it looks like a tiny venture, but appearances are deceptive. Indeed, when you walk inside, you expose the area with four rooms, which each have plenty of choices where to sit. As the name suggests, is located next to the bridge of Miloš Sýkora (see map).



Je spoustu možností jak se tam můžete dostat. Buďto přijedete trolejbusem (101,107,105,106,109,108) /autobus (22,38) na zastávku Most Miloše Sýkory, který stojí prakticky hned u vinotéky, nebo to můžete vzít i tramvají na zastávku Elektra a pak pěšky přes centrum. 

There are many ways you can get there. You can go by trolley (101,107,105,106,109,108) / bus (22,38) to stop Most Miloše Sýkory, which stands right outside the wine shop, or you can also take the tram to stop Elektra and then walk through the center.




Do vinotéky můžete zavítat každý den od 10 do 19 hodin s tím, že o víkendech mají bohužel zavřeno. To je podle mě jediné mínus, které tento podnik má. 

You can visit the wine cellar every day from 10 to 19 o'clock with the fact that weekends are unfortunately closed. I think that's the only minus, which this place has.




Tohle místo má neskutečný výběr vín a já si myslím, že si tady musí každý najít to své. Mojí klasikou je Veltlínské zelené, ale občas zkusím i nějaké jiné kousky. Navíc pořádá vinotéka spoustu různých degustací a občas je i nějaký ten tématický týden. Posledně byl právě týden francouzských vín. Každopádně pozor, protože pokud se koná nějaká taková větší akce, tak je lepší si místo rezervovat, aby se nestalo, že si po příchodu nebudete mít kam sednout.

This place has an impressive selection of wines and I think that everyone finds here something great. My classic is Gruner Veltliner, but sometimes I try something different. Additionally this place organizes lots of different wine tasting and sometimes even a theme week. The latter was a week of French wines. Anyway, be careful, because if there is such a large event, it is better to book a place to sit, to avoid that then you do not have a place to stay.





Jak už jsem psala, je to hrozně útulné místo, na stole je vždy svíčka, k vínu vám jako samozřejmost donesou vodu a v nabídce mají spoustu pochutin, které se vždy hodí - brambůrky, oříšky a nebo třeba luštěninové chipsy.

As I already wrote, it's a very cozy place, there is always a candle on the table, the wine is always accompanied by water for granted, and the menu has a lot of snacks, which are always useful - crisps, nuts or legume chips.



Jsem moc ráda, že jste dočetli až sem a pokud máte další dotazy, nebo jakýkoliv jiný poznatek k článku, dejte mi je vědět dolů do komentářů. Uděláte mi tím radost.

0 comments:

Post a Comment

Chceš být v podcastu?

Contact Me
Tereza Hrubá
If you can dream it, you can do it.
Ostrava, Czech republic